10/05 - 12/05/2008: Existentie extra muros: Labo 6 - klik hier voor meer info03/05/2008: Fiona Whitton en Sean Dockray over digitale kunst in L.A. - klik hier voor meer info |
10/05 - 12/05/2008: Existentie extra muros: Labo 6Met werk van: Inge Nederkoorn, Filip Berte / Eutopia en Jonas Locht Enkele deelnemers van Existentie Labo 6 trekken op driedaagse expeditie. Ze plaatsen hun beeldend werk buiten de muren van de installatie Odette van Boy&Erik Stappaerts en Nick Ervinck om vanuit een onderlinge wisselwerking eigen sporen na te laten op de locatie. |
03/05/2008: Fiona Whitton en Sean Dockray over digitale kunst in L.A.Fiona Whitton en Sean Dockray runnen in Los Angeles (China Town) één van de meest dynamische non-profit spaces : TELIC. Zij komen deze ruimte voorstellen en organiseren aansluitend een screening van digitale kunst uit Los Angeles. Deze stad is de bakermat van de digitale kunst door de grote concentratie van informatica-bedrijven in Silicon Valley. |
Who and What is art-promotion?
Director : Vincent Verbist // Actionfields Gallery
more info: http://www.actionfields.be/
Vincent Verbist // Actionfields presents:
New opening Hoogstraat 323BXL
12 SEPTEMBER 2009
12/9 -18/10 new opening @ Actionfields
The Whole Nine Yards
Thomas Huyghe
Tom Woestenborghs
Ben Kruisdijk & Conny Kuilboer
Villeroy & Boch
Sacha Eckes
Charlotte Lybeer & Barry Camps
Joachim Devillé
more info www.actionfields.be
www.actionfields.be
AGENDA
existentie
Filip Vervaet, Viewpoint
IPS tento 08 Gunther Moriau & Kaavous Clayton
20 april tot 25 mei
opening zondag 20 april 16:00
Gunther Moriau (B, °1975)
Woont en werkt in Gent. Hij studeerde Vrije Grafiek en Mixed Media aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Sinds zijn afstuderen in 2001, nam hij deel aan grotere en kleinere kunstprojecten en momenteel stelt hij tentoon in het Belvuemuseum te Brussel in de tentoonstelling M'as tu vu (tot 25 april).
Het werk van Gunther Moriau is gekenmerkt door een fascinatie voor objecten die dikwijls absurd aandoen, maar toch zeer herkenbaar zijn. Door voorwerpen, beelden in een andere context te plaatsen, ontstaat er een bevreemdend effect. Hij brengt dagdagelijkse beelden bijeen tot een surrealistisch toneel waarin we als toeschouwer dwangmatig naar een betekenis zoeken. Zo ontstaat een nieuwe visie om naar een object of een situatie te kijken; iedere toeschouwer geeft het werk vanuit zijn eigen leefwereld een andere betekenis.
Voor deze tentoonstelling maakt de kunstenaar in situ-werk dat gerelateerd is met de tentoonstellingsruimte; hij maakt gebruik van het feit dat de ruimte zich boven de porno-afdeling van een krantenwinkel bevindt. De bezoeker dwingt zich, ondanks een niet in te houden nieuwsgierigheid, naar de bovenste verdieping om daar met hun goedkope lusten geconfronteerd te worden. Naast collages, toont Gunther Moriau zeefdrukken en assemblages.
www.gunthermoriau.be
Kaavous Clayton (UK, °1972)
Woont en werkt in Norwich, East Anglia. Hij studeerde architectuur aan de Manchester Metropolitan University en Visual Studies aan de Norwich School of Art and Design. Kaavous stelde ondermeer tentoon in Dresden, London en Norwich. Naast zijn artistieke activiteit als kunstenaar gaat veel van zijn energie naar kunstondersteunende projecten. Zo was Kaavous in 2004 stichtend lid van "OUTPOST", een artist led space te Norwich.
Kaavous Clayton is als beeldend kunstenaar vooral begaan met gebruiksvoorwerpen. Door vervorming en hervorming wijzigt hij de mogelijkheden van het voorwerp. Met subtiele ingrepen maakt hij bruikbare voorwerpen onbruikbaar en vice versa. Tot voordien was dit heel dikwijls met meubilair. Deze keer neemt hij hét kunstenaars werktuig bij uitstek onder handen. Kaavous Clayton heeft voor deze tentoonstelling de klassieke vorm van potloden omvergeworpen.
IPS:
dagelijks van 07.30 tot 23.00
bovenste verdieping . International Press Store . Rooigemlaan 501 . 9000 Gent
POPEYE / THE ART OF MUSIC / THE MUSIC OF ART
Visual Art of Flemish Musicians, and Flemish artists working with Music.
And how musicians are working together with artists. A number of personalities from the contemporary art and music scene will bring their work to Hasselt. Paintings, drawings, sculptures, photographs, video, installations, graphical works and internet art in the cells, on the courtyard and in the garden of the old prison.
Participating Artists:
Michaël Borremans, Philippe Carly, Marc Claes, Jef Cuypers, Daan, Sergio De Beukelaer, dEUS, Danny Devos (DDV), Kati Heck, Kamagurka, Hannelore Knuts, Philip Metten, Marc Meulemans, Maryam Najd, Mauro Pawlowski, Guy Peellaert, Lieve Prins, Nicolas Provost, Matthieu Ronse, Rudy Trouvé, Luc Tuymans, Dennis Tyfus, Walter Van Beirendonck, Stephan Vanfleteren, Wouter Vanhaelemeesch, Tim Vanhamel, Anne-Mie Van Kerckhoven (AMVK), Bent Van Looy, Andy Wauman and Sarah Yu Zeebroek.
Odette Dance floors and labyrinths
Boy & Erik Stappaerts / Nick Ervinck
curator: Christophe De Jaeger
Tentoonstellingsproject als synergie van de esthetiek van 2 kunstenaars. Een danspaleis en evenementenhal naar analogie met de Aubette van Theo Van Doesburg, Sophie Taeuber en Hans Arp. Tussen digitale kunst en feitelijke sculptuur.
OPENING op vrijdag 18 april om 20u.
Openingsrede door Koen Van Synghe, architect-criticus
Receptie verzorgd door restaurant Savarin.
Afterparty in de Odette vanaf 22u met dj Lode (Leffingeleuren)
Locatie: Rotonde Koninklijke Gaanderijen, Zeedijk Oostende (uiterst westelijke punt t.h.v. Wellington Renbaan)
Organisatie: Vrijstaat O. i.s.m. Existentie
W A N N E S L E C O M P T E
Stefan Annerel vs. Bülent Evren
Stefan Annerel vs. Bülent Evren
DUEL gemengde technieken op paneel en olie op aluminium
26-04 tm 28-05-2008
opening zaterdag 26-04
17-19 uur
Galerie Smits 06 4300 1833 tijdens tentoonstelling
Fokke Simonszstraat 29 www.galeriesmits.nl wo-za 13.30-17.30
1017 TD Amsterdam contact@galeriesmits.nl zondag 4 mei 14-17
In deze duo tentoonstelling gaan de werken van een Vlaamse Belg en een Turkse Amsterdammer het gevecht met elkaar aan.
Wat opvalt is dat beide kunstenaars begonnen zijn in dezelfde techniek, namelijk olie op doek. Bij Annerel in uitvergrote ruitmotieven, bij Evren in geometrische vormen.
Vanaf 1985 begon Evren te experimenteren met het beschilderen van andere materialen en deze ook uit te snijden. De omslag naar aluminium als ondergrond kwam in 1986 en vanaf 1995 nam de figuratie geleidelijk de overhand. De Griekse oorlogsgod Arès deed zijn intrede ,in DUEL toont Evren ook de vrouwelijk pendant, Amorès.
Annerel maakte in 2005 zijn omslag van doek naar een combinatie van diverse materialen. Het resultaat van zijn onderzoekingstocht is een mengeling van glas, verf en hars op paneel, waarbij de glanzende hars het geheel druipend afsluit. Het zijn driedimensionale collages waar het spelplezier in schittering vanaf spat.
Het duel kent geen gelijke deelnemers, de contrasten zijn groot. Figuratie versus abstractie. Licht, twee millimeter dun aluminium versus zwaar, centimeters dik kunsthars. Ook in de formaten is er veel verschil, maar is dit bepalend voor het eindresultaat?
Niet gelijk in vorm, wel gelijkwaardig in moed: de toeschouwer ondergaat de spanning en geniet van deze krachtmeting