Who and What is art-promotion?

Vincent Verbist 1980
Director : Vincent Verbist // Actionfields Gallery
more info: http://www.actionfields.be/

curator : COLLECTVALUE MUSEUM


Vincent Verbist // Actionfields presents
:

New opening Hoogstraat 323BXL

12 SEPTEMBER 2009

12/9 -18/10 new opening @ Actionfields

The Whole Nine Yards

Thomas Huyghe

Tom Woestenborghs

Ben Kruisdijk & Conny Kuilboer

Villeroy & Boch

Sacha Eckes

Charlotte Lybeer & Barry Camps

Joachim Devillé


more info www.actionfields.be



www.actionfields.be

AGENDA

what's new in the art scene:

Paul McCartthy AIR BORN Middelheimpark


Paul McCarthy
i.s.m. Galerij Hauser & Wirth London
27.05.07 –> 28.10.07

Sinds eind jaren 1960 werkt Paul McCarthy (VS, °1945), een van de grootste levende kunstenaars, gestaag aan een intussen indrukwekkend oeuvre. Hij focust op seks en agressie en bekritiseert zo het symbolische geweld in onze cultuur vol massamedia en familiewaarden. Schilderijen, video’s, performances en sculpturen zijn het arsenaal voor een verschroeiende aanval op de cultuur waarin de kunstenaar leeft.Deze tentoonstelling laat zien dat McCarthy nog altijd niet helemaal gevat kan worden.


Hij blijft verrassen, nu met monumentale opblaasbare
sculpturen die soms tot dertig meter hoog zijn. De creaties doen denken aan opblaasbare figuren uit de reclame. McCarthy eigent zich een bestaand fenomeen toe en vervormt het letterlijk. In het Braempaviljoen zijn maquettes te zien waarin deze transformatie gestalte krijgt. U kunt er het denk- en werkproces van de kunstenaar volgen.

Het unieke karakter van het Antwerpse beeldenpark biedt McCarthy de mogelijkheid om voor het eerst een grote groep opblaasbare sculpturen te tonen. Speciaal voor de tentoonstelling creëerde hij vijf nieuwe werken. Een wereldwijde primeur!

Van 13 oktober 2007 tot 17 februari 2008 presenteert het S.M.A.K. een groots opgezette overzichttentoonstelling van het werk van Paul McCarthy, met zowel bestaand als nieuw werk.