Who and What is art-promotion?

Vincent Verbist 1980
Director : Vincent Verbist // Actionfields Gallery
more info: http://www.actionfields.be/

curator : COLLECTVALUE MUSEUM


Vincent Verbist // Actionfields presents
:

New opening Hoogstraat 323BXL

12 SEPTEMBER 2009

12/9 -18/10 new opening @ Actionfields

The Whole Nine Yards

Thomas Huyghe

Tom Woestenborghs

Ben Kruisdijk & Conny Kuilboer

Villeroy & Boch

Sacha Eckes

Charlotte Lybeer & Barry Camps

Joachim Devillé


more info www.actionfields.be



www.actionfields.be

AGENDA

what's new in the art scene:

2 X MuHKA

MuHKA


Opening do 28.06.07
JUBILEE MuHKA te gast in KMSKA

De verzameling van het KMSKA biedt de museumbezoeker naast oude kunst van de 14de tot de 19de eeuw ook een overzicht van de moderne kunst, dat eindigt met objecten van Lucio Fontana en Gunther Uecker en andere kunstenaars die omstreeks 1960 betrokken waren bij de activiteiten van ZERO. De verzameling van het MuHKA start als het ware waar de verzameling van het KMSKA eindigt.

Opening do 28.06.07
JUBILEE Who's got the big picture & Atelier Panamarenko

In de collectiepresentatie Who's Got the Big Picture staat in de eerste plaats de [voor]geschiedenis van het MuHKA centraal.

In de inkomhal van het museum zal historisch werk te zien zijn van Vito Acconci, Daniel Buren, James Lee Byars, Gordon Matta-Clark en andere, aan het I.C.C. gerelateerde persoonlijkheden uit de belangrijke 'embryonale' fase die aan de stichting van het museum van hedendaagse kunst in 1987 voorafging.
In tweede instantie staat in deze presentatie het nieuw te verschijnen collectieboek centraal. In een aantal museumzalen zullen onderscheiden hoofdstukken uit het boek tot leven worden gewekt, met speciale aandacht voor de sculpturale traditie [een belangrijke historische leidraad in het vroege verzamelbeleid] en het 'tactiele' schilderkunstige beeld. Voorts reflecteert het MuHKA ook op de invloed van Fluxus in de collectie, en zoomt het in op twee grote ensembles van jongere kunstenaars, met name Wilhelm Sasnal en Steven Shearer.
De titel van deze presentatie verwijst naar het opschrift op een groot schilderij van de Oostenrijkse kunstenares Johanna Kandl, het eerste kunstwerk dat de museumbezoeker tegemoet treedt. De vraag “Who's got the big picture?" houdt verband met de ambitieuze maar tegelijk ook ambigue poging een globaal beeld te scheppen van een organisch gegroeide museumcollectie. Wie heeft het overzicht [‘the big picture’] - en is zo'n overzicht überhaupt wel mogelijk en/of wenselijk?