Who and What is art-promotion?

Vincent Verbist 1980
Director : Vincent Verbist // Actionfields Gallery
more info: http://www.actionfields.be/

curator : COLLECTVALUE MUSEUM


Vincent Verbist // Actionfields presents
:

New opening Hoogstraat 323BXL

12 SEPTEMBER 2009

12/9 -18/10 new opening @ Actionfields

The Whole Nine Yards

Thomas Huyghe

Tom Woestenborghs

Ben Kruisdijk & Conny Kuilboer

Villeroy & Boch

Sacha Eckes

Charlotte Lybeer & Barry Camps

Joachim Devillé


more info www.actionfields.be



www.actionfields.be

AGENDA

what's new in the art scene:

nieuwe site Verbeke Foundation

VERBEKE FOUNDATION

Tentoonstelling: ‘VIT(A)RTI’


Op 1 juni 2007 wordt het kunstlandschap van dit land uitgebreid met een eigenzinnig nieuwe site. Op die dag opent de Verbeke Foundation immers voor de eerste keer haar deuren voor het publiek.

De Verbeke Foundation is een private kunstsite op een terrein van 12 hectare en met een expositieoppervlakte van 20.000 m², gecreëerd door kunstverzamelaars Geert en Carla Verbeke. Het is in de eerste plaats een landschap met tentoonstellingsgebouwen waar moderne en hedendaagse kunst zowel binnen als buiten wordt tentoongesteld.

Enerzijds herbergt de site een museum met een privé-verzameling collages-assemblages vanaf 1917 tot heden. Vooral Belgische kunstenaars zoals Paul Joostens, E.L.T.Mesens, Panamarenko en Luc Tuymans komen hier aan bod. De diverse weelde van deze verzameling heeft reeds vele curatoren ertoe aangezet de werken te lenen voor tijdelijke exposities. Zo heeft een deel van de collectie reeds gehangen in het Centre Pompidou te Parijs (Dada) National Museum of Contemporary Art Bucharest, Roemenië (Surrealisme in België) en Beaux-Arts Mons (Surrealism in Belgium, 1924-2000).


Naast het openstellen van de privé-verzameling zal de Verbeke Foundation anderzijds twee tentoonstellingen per jaar organiseren waarvoor telkens een kunstenaar als curator wordt aangesteld.


Voor deze eerste tentoonstelling heeft Geert Verbeke nauw samengewerkt met Martin uit den Bogaard. Zij hebben voor de titel VIT(A)RTI gekozen. Vita, leven en arti, kunst. Ze opteerden voor een expositie met levende beelden, het liefst zelfs letterlijk levend en kozen daarom ook voor kunstenaars die een fascinatie hebben voor groeiprocessen. De expositie omvat kunstenaars die de natuur verbeelden met nieuwe materialen tot biotechnische benaderingen.
De expositie is zowel te bezichtigen in de serres als op het domein hetgeen sommige kunstenaars de mogelijkheid gaf op het terrein te werken en iets te scheppen dat een permanente markering in het landschap voor ogen heeft.



Meer info op http://www.verbekefoundation.com